Sentjens Airconditioning Molenaarsgraaf

Verplaatsbare ontvochtigers voor resultaat

waar U het wenst, in ieder seizoen.

 

Ons luchtontvochtigers programma:

De'Longhi DEM8.5

De'Longhi DNC65

De'Longhi DES16EW

De'Longhi DDS25

De'Longhi DDS30 combi

De'Longhi DDS30P

Wij leveren betrouwbare apparatuur van wereldmerken.

Verzending binnen 24 uur door heel Nederland.

Waarom een luchtontvochtiger ?

Overdadig vocht wordt vaak veroorzaakt door condensvorming, hetgeen meestal het gevolg is van onvoldoende ventilatie. Hierdoor ontstaan: een slechte atmosfeer, muffe geurtjes, schade aan meubels, schade aan gebouwen en goederen, gezondheidsklachten etc.. Tevens is een te hoge luchtvochtigheid zeer hinderlijk voor mensen met astmaen allergische aandoeningen. 
Gedurende onze dagelijkse bezigheden in huis produceert een gezin bijvoorbeeld gemiddeld 11,5 liter aan vocht. Indien het vocht niet uit huis kan ontsnappen zal het zich in het huis gaan verzamelen en zoekt het een weg naar de koudste plaats in huis. Hier beginnen dan de problemen.

Het is daarom van groot belang het vochtgehalte tussen ca. 45 en 65% R.V. (Relatieve Vochtigheid) te houden. Met een luchtontvochtiger kan u dat eenvoudig realiseren.

Hoe werkt een luchtontvochtiger ?

 
Principewerking

De vochtige lucht wordt eerst door een filter aangezogen, waar vuil en stofdeeltjes achterblijvenen gaat vervolgens door de verdamper. Hier wordt de lucht ca. 9-16C afgekoeld en zal het vocht uit de lucht condenseren. De vochtdeeltjes zullen zich afzetten op het koude oppervlak van de verdamper. Onder de verdamper vangt de lekbak deze vochtdruppeltjes op, om deze af te voeren naar het condensreservoir of een permanente aansluiting op een afvoerleiding. De ontvochtigde lucht vervolgd zijn weg door de condensor waar de lucht tot kamertemperatuur opgewarmd wordt, door de warmte op te nemen uit het koelmiddel van de ontvochtiger. Daarna komt de lucht weer in de ruimte terug waar de ontvochtiger staat opgesteld.

Hygrostaat
Om de gewenste luchtvochtigheid te bereiken, is er een humidistaat (vochtsensor) toegepast. Deze controleert de luchtvochtigheid van de aangezogen luchten zal indien deze te hoog is de koelcompressor starten om de lucht af te koelen en te ontvochtigen. Zodra de gewenste luchtvochtigheid bereikt is, stopt de compressor om zo de gewenste vochtigheidsgraad in stand te houden. Het koelsysteem van een ontvochtiger is dus eigenlijk hetzelfde als bij een airconditioner, zij het dat er geen warmte afgevoerd wordt en de ruimtetemperatuur constant zal blijven.

Anti vorst beveiliging
Door de afkoeling van de lucht in het apparaat kan er bij ruimte temperaturen lager dan ca. 16C (9C bij De'Longhi ontvochtigers) ijsafzetting op de verdamper plaatsvinden, welke ernstige schade aan de ontvochtiger kan toebrengen. 
Een antivorstbeveiliging, of ontdooifunctie, is daarom zeer belangrijk om dit voorkomen. Zo kan alleen een goede ontvochtiger elk jaargetijde worden gebruikt.

Toepassing in koude ruimten
In ruimten zoals kelders kan de temperatuur vaak onder de eerder genoemde 9-16C zijn. Om dan toch een goede ontvochtiging te verkrijgen adviseren wij  verwarming toe te passen zodat de lucht eerst verwarmd wordt en gemakkelijk ontvochtigd kan worden, zonder dat de ontdooifunctie aangesproken wordt.

Toepassingen en voordelen van luchtontvochtigers

Kelders Voorkomt schimmelvorming en muffe geurtjes in extreem vochtige ruimten, tenzij de vochtproblemen van structurele aard zijn (bijv. doordringend grondwater).
Wasruimten Ontdoen de lucht van vocht waardoor wasgoed sneller droogt.
Badkamers Voorkomt problemen door stoom welke ontstaat bij het nemen van een douche of bad.
Keukens Voorkomt condensvorming en onaangename geuren.
Woningen, boten en caravans Voorkomt vochtschade aan meubilair, wanden, behang, vloeren, vloerbedekking en electronische apparatuur en instrumenten.
Musea, bibliotheken en archieven Houdt de luchtvochtigheid op een constant niveau en voorkomt daarmee aantasting van documenten.
Computerruimten Voorkomt vochtschade aan apparatuur.

Wij leveren luchtontvochtigers van betrouwbare wereldmerken, uw garantie voor een perfect binnenklimaat.
Zie de onderstaande tabel voor de diverse ontvochtigersen vervolg via de typeaanduiding uw weg naar de produktinformatie van deze apparatuur. 
Alle ontvochtigers zijn eenvoudig online te bestellen, worden uit voorraad geleverden kunnen binnen 24 uur verzonden worden door heel Nederland.

Milieuvriendelijke luchtontvochtigers zg. ECO types
Uit zorg voor het milieu leveren wij alleen milieuvriendelijke luchtontvochtigers. Deze luchtontvochtigers hebben geen schadelijke effecten, noch op de ozonlaag, noch op het broeikas effect, in zoverre dat deze apparaten geen schadelijke gassen bevatten (CFK, HCFK, HFK).
Apparaten met het schadelijke koelmiddel R22 (Freon22) zullen wij derhalve niet leveren.

Wij leveren deze van de wereldmerken De'Longhi en Mitsubishi ( zie keuzetabel )

 

 

Keuzetabel

(klick op de typeaanduiding voor meer produktinformatie)

 

  Merk / type Type

(klik op het type voor productinformatie)

Ontvochtiging
(ltr/24hr)
liters per dag

Verwarming Voor ruimten tot ca. Adviesprijs
(EURO)
incl. BTW
Onze prijs (EURO)
incl. BTW
De'Longhi DEM8,5(ECO) 8,5 - 50m3 239,- 199,-
De'Longhi DNC65 6 - 80m3 369,- 319,-
De'Longhi DES16EW 16 - 80m3 319,- 269,-
DeLonghi DDS25 luchtontvochtiger De'Longhi DDS25 25 - 150m3 399,- 349,-
De'Longhi DDS30 combi 24/30 - 120m3 499,- 439,-
De'Longhi DDE30P 30 - 180m3 599,- 419,-

*Prijzen: inclusief verzendkosten en inclusief BTW.
De verwijderingsbijdrage is per 14/02/2013 vervallen.

Ontwerpcondities: 32C 80% R.V.

 

 

Download hier:

Infoboekje
De'Longhi luchtontvochtigers

 

 

Wij verzenden uw bestelling met PostNL

Meer informatie?

Sentjens Airconditioning Molenaarsgraaf

Polderweg-Oost 18
2973AN  Molenaarsgraaf
tel 0184-641972
fax 0184-649194

E-mail

Copyright 2017 Sentjens Airconditioning

All Rights Reserved.

Foto's: De'Longhi, Sentjens

Last updated: 18 januari 2017