Afkoelaccessoires

Afkoelaccessoires StortdoucheAfkoelaccessoires zijn nodig om optimaal resultaat te halen uit de weldadige effecten bij zowel het opwarmen voor de sauna, als het afkoelen direct vanuit de sauna. Essentiele stappen die zeker niet overgeslagen mogen worden. Belangrijke onderdelen bij het saunabaden zijn namelijk het opwarmen en afkoelen.

Voor het betreden van de sauna dient u het lichaam ca. 10-15 minuten op te warmen met een warm voetenbad. Zo bereid u het lichaam voor op de hoge saunatemperatuur, waardoor u langer in de sauna kunt blijven. Zonder het voetenbad zal het verblijf in de sauna al snel 5-8 minuten korter zijn omdat de temperatuurovergang te groot is.

Na het saunabad is het afkoelen essentieel. Als de mogelijkheid er is dan is het aan te bevelen eerst enkele minuten de buitenlucht in te gaan. De longen raken zo de warme lucht snel kwijt, kunnen maximaal zuurstof opnemen, en begint het lichaam op een rustige manier met afkoelen.

Daarna kort onder de douche het zweet afspoelen, en kort het koude dompelbad in. Is er geen dompelbad dan is kort afkoelen met een afkoelslang met koud water ook een goede optie. Beginnend bij de onderbenen naar het hart, en via de polsen naar het hart. Styrodur_vb1

Ook onder de stortemmer of stortdouche ervaart u de sensatie van koud water over de lekker opgewarmde huid. Bij het afkoelen sluiten de poriën, wat een prettige tintelende sensatie geeft.

Daarna is het belangrijk met een lauwwarm voetenbad langzaam verder af te koelen tot de lichaamstemperatuur weer ca. 37°C is en u stopt met transpireren. Daarna kunt u pas afdouchen en aankleden.

 Wij leveren u vele afkoelaccessoires veelal uit voorraad, en adviseren u graag.

Door zo af te koelen hardt u het lichaam op gezonde wijze en krijgt u ook meer weerstand.