Tel. +31 (0)184-641972
Polderweg-oost 18, 2973AN Molenaarsgraaf Nederland
saunabouw@sentjens.nl Contact

Sauna ovens

Home » Sauna ovens

EOS is marktleider in saunaovens en biedt een uitgebreid assortiment sauna-ovens en saunabesturingen van een meer dan uitstekende kwaliteit, voor privé- en professioneel gebruik.

Bij de EOS saunakachels kunt u kiezen tussen wandovens, staande ovens en onderbank verwarmingssystemen.

Alle modellen worden gekenmerkt door een modern compact design en laten veel ruimte voor de saunabanken.
Met een vermogen 2-12 kW zijn deze perfect voor privé sauna’s met een volume van 3-18 m3.

Daarnaast maakt EOS saunaovens voor de professionele sauna’s met een volume van 6-72m3

Sauna met EOS Germanius oven

De EOS saunakachels onderscheiden zich door snelle en geleidelijke opwarming van de saunacabine en een lange levensduur.

Om uw saunacabine snel en efficiënt op te warmen, dient u afhankelijk van de cabine-inhoud eerst het vereiste vermogen te kiezen. Zie hiervoor de tabel bij ovenvermogen.
Daarna kan er een keuze gemaakt worden uit een saunaoven. Alle sauna ovens werken op 380Volt, tenzij anders aangegeven.

Sauna ovenbesturing:
Voor de temperatuurregeling en tijdinstelling voor het inschakelen van de saunaoven is EOS Econ D1 saunabesturingvaak een separate saunabesturing benodigd.
Bij een saunaoven met een verwarmingsvermogen groter dan 9 kW dient een extra hulpschakelkast gemonteerd te worden (LSG).
Sommige besturingen kunnen de sauna op een vooraf ingestelde tijd inschakelen of zelfs met een smartphone als afstandsbediening.

Er zijn ovens met een opgebouwde besturing, maar deze zijn lang niet zo accuraat als een separate elektronische besturing en soms ook zeker niet zo veilig omdat zij niet bovenin de cabine de temperatuur meten.

We maken onderscheid in de volgende sauna-ovens:

EOS Thermat saunaovenElektrische sauna-oven:
De meest gekozen traditionele warmtebron voor de sauna, zowel bij privé cabines als bij professioneel gebruik. Geeft een aangename stralingswarmte, en zal de cabine in ca. 30 minuten op temperatuur brengen. Deze kachels zijn veelal met een separate elektronsche besturing, en sommige ovens met een opgebouwde besturing.
Veelal werken deze saunakachels op krachtstroom 380/400volt of 2x220Volt (tot maximaale inhoud van ca. 8m3), en voor de kleine sauna’s (tot maximaale inhoud van ca. 3,5-4m3) op 220Volt.

Combi ovens:
Om van de sauna ook een cabine met een tropisch klimaat te kunnen maken is het mogelijk om een softstoom oven, Bi-O-Thermat oven, danarium, tepidarium of kruidenzuil toe te passen.Bi-O-Max combi saunaoven
Zo kunt u van de saunacabine ook een kruidenbad, softdampbad, warmeluchtbad maken ook wel combi-oven of saunarium genoemd. Bij toepassing van deze speciale saunaovens dient ook een speciale besturing toegepast te worden, welke tevens de luchtvochtigheid in de cabine controleert en op de gewenste waarde houdt. Deze besturingen worden aangegeven bij de desbetreffende ovens.

 

Houtoven Narvi ImperialHoutgestookte sauna-oven:
Voor de sauna’s waar geen stroom voor handen is leveren wij de traditionele, houtgestookte sauna-oven. Deze vereisen wel een grotere sauna omdat u in de directe omgeving van de oven veel stralingswarmte ervaart en het stoken van de oven is lastiger dan ene elektrische oven met een elektronische thermostaat.

Saunaoven op gasGasgestookte sauna-oven:
Wordt vooral gebruikt in professionele saunacabines. U creëert hiermee een uitstekend saunaklimaat. Bovendien kunt u aanzienlijke besparingen realiseren bij intensief gebruik. Hoge kosten voor aanschaf en installatie, prijzen voor gasgestookte ovens zijn op aanvraag.

Saunastenen:
Het verwarmingssysteem van de traditionele saunacabine berust op het verhitten van een massa Diabas natuurstenen, welke de opgenomen warmte op hun beurt weer aan de omgevingslucht afgeven.

Diabas saunastenenDe grote soortelijke warmte van de stenen vormt een warmtereserve welke ervoor zorgdraagt dat de saunacabine lange tijd en zeer regelmatig op temperatuur blijft. Zelfs wanneer het “vuur” allang gedoofd is…

Saunastenen: Deze worden door ons altijd standaard bij elke nieuwe oven meegeleverd (voor het ingebruik nemen van de saunastenen dient u de stenen de eerste keer goed af te spoelen).

Vanzelfsprekend kunt u op ons een beroep doen voor een gedegen advies en technische ondersteuning.

Wilt u meer informatie?

Bezoek onze showroom en laat u vrijblijvend adviseren. In de showroom staan voor u diverse sauna’s en infrarood cabines opgesteld, zowel standaard als maatwerk, om u onze vaardigheden te tonen.
Vrijdag 5 juli vanaf 12.00 en zaterdag 6 juli de gehele dag zijn wij wegens omstandigheden gesloten.

Openingstijden:

Maandag: Gesloten
Dinsdag tot vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur tot 16.00 uur
Op zon- en feestdagen altijd gesloten.

Volop gratis parkeergelegenheid 

Producten
Sentjens Saunabouw

Polderweg-Oost 18
2973 AN Molenaarsgraaf Nederland
tel. +31 (0)184 -641972
saunabouw@sentjens.nl

Openingstijden

Privacyverklaring  

Realisatie Webdesign Alblasserwaard

© 1993-2024 Sentjens Saunabouw Molenaarsgraaf Holland