Tel. +31 (0)184-641972
Polderweg-oost 18, 2973AN Molenaarsgraaf
saunabouw@sentjens.nl

Sauna ovens

Home » Sauna ovens

EOS saunaovens logoEOS is marktleider in saunaovens en biedt een uitgebreid assortiment sauna-ovens en saunabesturingen van een meer dan uitstekende kwaliteit, voor privé- en professioneel gebruik. Bij de EOS saunakachels kunt u kiezen tussen wandovens, staande ovens en onderbank verwarmingssystemen.
Alle modellen worden gekenmerkt door een modern compact design en laten veel ruimte voor de saunabanken.
Met een vermogen 2-12 kW zijn deze perfect voor privé sauna’s met een volume van 3-18 m3.

Daarnaast maakt EOS saunaovens voor de professionele sauna’s met een volume van 6-72m3

Sauna met EOS Germanius oven

De EOS saunakachels onderscheiden zich door snelle en geleidelijke opwarming van de saunacabine en een lange levensduur.

Om uw saunacabine snel en efficiënt op te warmen, dient u afhankelijk van de cabine-inhoud eerst het vereiste vermogen te kiezen. Zie hiervoor de tabel bij ovenvermogen.
Daarna kan er een keuze gemaakt worden uit een saunaoven. Alle sauna ovens werken op 380Volt, tenzij anders aangegeven.

Sauna ovenbesturing:  Voor de temperatuurregeling en tijdinstelling voor het inschakelen van de saunaoven is EOS Econ D1 saunabesturingeen separate saunabesturing benodigd, tenzij de saunaoven een opgebouwde besturing heeft.
Bij een saunaoven met een verwarmingsvermogen groter dan 9 kW dient een extra hulpschakelkast gemonteerd te worden (LSG).

Er zijn ovens met een opgebouwde besturing, maar deze zijn lang niet zo accuraat als een separate electronische besturing en soms ook zeker niet zo veilig.

We maken onderscheid in de volgende sauna-ovens:

EOS Thermat saunaovenElektrische sauna-oven: De meest gekozen warmtebron voor de sauna, zowel bij privé cabines als bij professioneel gebruik. Geeft een aangename stralingswarmte. Deze kachels zijn zowel verkrijgbaar met een in- of opgebouwde als met een separate besturing. Veelal op krachtstroom of 2x220Volt (tot ca. 8m3), en voor de kleine sauna’s (tot ca. 3,5-4m3) op 220Volt.

Houtoven Narvi ImperialHoutgestookte sauna-oven: Voor de ware saunaliefhebbers leveren wij de traditionele, houtgestookte sauna-oven. Een rustieke warmtebron met een hoge stralingswarmte en een optimaal comfort. Met deze saunakachel haalt u het traditionele saunagevoel in huis.

Saunaoven op gasGasgestookte sauna-oven: Wordt vooral gebruikt in professionele saunacabines. U creëert hiermee een uitstekend saunaklimaat. Bovendien kunt u aanzienlijke besparingen realiseren bij intensief gebruik. Hoge kosten voor aanschaf en installatie, prijzen voor gasgestookte ovens zijn op aanvraag.

Combi ovens: Om van de sauna ook een soft stoomkabine te kunnen maken is het mogelijk om een softstoom oven, Bi-O-Thermat oven, danarium, tepidarium of kruidenzuil toe te passen.Bi-O-Max combi saunaoven
Zo kunt u van de saunacabine ook een kruidenbad, softdampbad, warmeluchtbad maken ook wel combi oven of saunarium genoemd. Bij toepassing van deze speciale saunaovens dient ook een speciale besturing toegepast te worden, welke tevens de luchtvochtigheid in de kabine controleert en op de gewenste waarde houdt. Deze besturingen worden aangegeven bij de desbetreffende ovens.

Saunastenen: Het verwarmingssysteem van de traditionele saunacabine berust op het verhitten van een massa Diabas natuurstenen, welke de opgenomen warmte op hun beurt weer aan de omgevingslucht afgeven.

Diabas saunastenenDe grote soortelijke warmte van de stenen vormt een warmtereserve welke er voor zorgdraagt dat de saunacabine lange tijd en zeer regelmatig op temperatuur blijft. Zelfs wanneer het “vuur” allang gedoofd is…

Saunastenen: Deze worden door ons altijd standaard bij elke nieuwe oven meegeleverd (voor het ingebruik nemen van de saunastenen dient u de stenen de eerste keer goed af te spoelen).

Vanzelfsprekend kunt u op ons een beroep doen voor een gedegen advies en technische ondersteuning.

Wilt u meer informatie?

Bezoek onze showroom en laat u vrijblijvend adviseren. In de showroom staan voor u diverse sauna’s en infrarood cabines opgesteld, zowel standaard als maatwerk, om u onze vaardigheden te tonen.

Openingstijden:

Maandag: Gesloten
Dinsdag tot vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur tot 16.00 uur
Op zon- en feestdagen altijd gesloten.

Volop gratis parkeergelegenheid